Три університети Франківська увійшли до списку кращих в України

Новини, Суспільство

Центр міжнародних проектів “Євроосвіта” в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence підготували академічний рейтинг закладів вищої освіти України III, IV рівнів акредитації “Топ-200 Україна 2019”, інформує Голос.if.ua.

Цього року у список найкращих потрапили три університети Івано-Франківська. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника посів 41 місце у рейтингу, Івано-франківський національний медичний університет – 62, а Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу – 65.

Про це інформує сайт ГО Центр міжнародних проектів “Євроосвіти”.
При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 “Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти”, яка цього року проходила 8-10 травня в найстарішому університеті Європи – Університеті Болоньї.
Методика проекту «Топ-200 Україна», що створена відповідно до Берлінських принципів ранжування університетів, базується на використанні відкритих даних прямих вимірів (сумарною вагою 85%), та експертних висновків фахівців у галузі вищої освіти і головних ринків праці України (сумарною вагою 15%).

Однією із головних тенденцій в цьогорічному ранжуванні університетів залишалося знаходження балансу між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень та інновацій і практичною трансформацією цих напрацювань в розвиток сучасного суспільства.

За даними експертів, які брали участь у підготовці цьогорічного рейтингу «Топ 200 Україна 2019», залишається практично незмінною тенденція великого розриву між потребами ринків праці України і результатами роботи університетів за моделлю сучасних знань, головними компетенціями і практичною якістю підготовки фахівців.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.