Найкоротший IQ-тест, його успішно можуть пройти тільки 17% людей

Здоров'я, Новини, Суспільство

Визначити рівень IQ тепер — легко. Просто пройдіть цей тест: інформує Голос.if.ua 

Найкоротший у світі IQ-тест складається всього з трьох питань з математики, його придумав професор Массачусетського технологічного інституту Шейн Фредерік, інформує Ukr.Media.

IQ-тест в рамках дослідження пройшли понад 3 тисячі осіб, але 83% не змогли правильно відповісти на всі три питання.

Ось питання:

  1. Тенісна ракетка і тенісний м’ячик разом коштують $1,1. Ракетка дорожче м’яча на $1. Яка вартість м’яча?
  2. Якщо для створення п’яти речей 5 машинам буде потрібно 5 хвилин, скільки часу буде потрібно 100 машинам для створення 100 речей?
  3. В озері є клумба з лілій. Кожен день клумба подвоюється в розмірі. Якщо за 48 днів клумба покриє все озеро. Скільки потрібно часу клумбі, щоб покрити половину озера.

Вчений зазначив, що на перший погляд питання здаються легкими. При поясненні відповідей зрозуміти логіку просто, але щоб самому дати правильну відповідь, необхідно відмовитися від рішення, яке першим приходить на розум.

Найпоширенішими відповідями були 10 центів, 100 хвилин і 24 дні, але правильні відповіді: п’ять центів, п’ять хвилин і сорок сім днів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.