Висока зарплата та кар’єрний ріст: прикарпатцям розповіли про переваги служби за контрактом

Новини, Суспільство

Брифінг присвячений особливостям служби за контрактом у окремих гірсько-штурмових та десантно-штурмових військах ЗСУ, інформує Голос.if.ua посилаючись на Правда.іф.

З початку року на посади рядового та сержантського складу у ЗСУ підписали контракт 305 осіб, відібраних військовими комісаріатами області.

Як зазначив старший офіцер групи морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Івано-Франківського обласного військового комісаріату, підполковник Юрій Мухін, грошове забезпечення військовослужбовців зросло на 30%.

“У сухопутних військах – від 10 200 грн. для рядового складу та від 15 000 грн. для офіцерського складу. У десантно-штурмових військах та гірсько-штурмових бригадах Сухопутних військ ЗСУ – від 11 000 грн. У ССО – від 12 000грн. Також збільшено розмір винагороди за участь в ООС. На першій лізі доплати 17 000 грн. і на другій лінії зіткнення – 6,500 грн”, – зазначив підполковник.

Окрім того, якщо у військовослужбовця є сім’я, то йому при потребі винаймають квартиру. Але зазвичай забезпечують кімнатами в гуртожитку.

Представник військової частини А0284 (м. Львів), підполковник Валерій Ревека розповів про службу у 80-й десантно-штурмовій бригаді.

“Частина укомплектована військовослужбовцями контрактної служби. Ми маємо спортивний зал укомплектований сучасними тренажерами. У нас є малий артилерійський полігон та класи з новітнім обладнанням для підготовки військовослужбовців. За останній рік побудовано дві сучасні казарми сучасного типу на 150 місць кожна. На даний час наші військовослужбовців проходять навчання в Житомирі. Всі прапорщики нашої частини мають бойовий досвід”, – наголосив Валерій Ревека.

Грошове забезпечення військовослужбовців десантно-штурмових військ є вищим ніж у інших частинах ЗСУ. Мінімальна зарплата становить понад 12 000 грн. Середня зарплата сержантів – 15-16 тисяч гривень. Потрапити у десантно-штурмові війська не так легко. Тут складніші вимоги.

Представник військової частини А0284 (м. Львів), старший сержант Олександр Куць каже, що контракт підписав тому, що хотів повернутися в колектив.

“Після строкової служби я був удома, але захотів повернутися до свого колективу і контракт підписав у 2013 році. Мені служба тут подобається. Кращого бойового духу ви не знайдете у жодних військах. У нас багато навчань з іноземними інструкторами, а це безцінний досвід”, – каже сержант.

І додає, що недолік лише один – брак часу для рідних, адже додому приїжджають рідко. Про 10-ту гірсько-штурмову бригаду можна розповідати чимало. На сьогодні бійці проходять підготовку на полігоні у м. Рівне.

Представник військової частини А5267 (м. Коломия) старший сержант Ярослав Тачинський розповідає, що він також спершу там проходив підготовку.

“Я прийшов на контрактну службу буду новачкам, адже не походив строкову службу. На сьогодні служу у 108-му батальйоні, це потужна бойова одиниця, яка на Сході виконує бойові завдання”, – наголошує прикарпатець.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.