Прикарпатка у складі злочинної групи виманила у клієнтів 1,2 мільйона гривень

Кримінал, Новини

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність мережі псевдо-фінансових установ. Її організатори незаконно заволоділи коштами громадян на суму в понад 1 000 000 гривень.

Про це інформують у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, передає Голос.if.ua

“Такі заклади працювали у Львівській, Івано-Франківській та Харківській областях. В орендованих офісах з громадянами укладались договори про послуги, нібито пов’язані з наданням позик. Фактично ж люди сплачували власні кошти під виглядом гарантійних внесків для отримання кредитів. Оперативники задокументували залучення мережею коштів громадян на суму 1,2 мільйона гривень”, – йдеться у повідомленні.

Встановлена причетність до злочину трьох мешканок Львова, Івано-Франківська та Харкова.

“Учасницям організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України”, – додають у Департаменті.

Зловмисницям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.