Коломийські школярі отримали Освітянський Оскар

Новини, Суспільство

Днями у м. Долина відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського навчального проекту «Шкільне reality».

За оцінкою журі, до складу якого входили найкращі вчителі та актори України, перше місце посіла команда №2 Коломийського ліцею №1,про це інформує інформує  Голос.if.ua з посиланням на Івано-Франківську ОДА. Друге і третє місця відповідно зайняли: команда №2 Долинського академічного гуманітарного ліцею №6 та команда Жовківської ЗОШ №1 Львівської області. Приз глядацьких симпатій отримала команда №1 Долинського академічного гуманітарного ліцею №6.

Ініціатором ідеї виступила вчителька англійської мови Галина Пирин з Долини, яка увійшла до ТОП-50 вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine. Саме вона запустила новий проект “Історії реальних учнів”. Головна мета проекту – подолати психологічний бар’єр спілкування перед камерою, гуртуватися заради спільної мети та навчитися монтувати й знімати відео.

Кіно про шкільне життя знімали 15 шкільних команд з усієї України. За пів року створено 15 серій, які можна переглянути на Youtube-каналі «Шкільне reality».

В основу екранної розповіді покладені життєві ситуації та історії учасників дійства. У ролях сценаристів, режисерів, операторів, акторів спробували себе звичайні школярі. Серед діючих осіб серіалу – також вчителі та батьки. Кожну наступну серію чергова команда-знімальна група продовжувала самостійно: писали сценарій, шукали виконавців та знімали свою серію.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.