Аваков заявив про п’ятьох підозрюваних у справі про вбивство 5-річного хлопчика

Кримінал, Новини

У справі про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому повинні фігурувати п’ять підозрюваних.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, це група з чотирьох осіб, включно з двома співробітниками патрульної поліції, та жінка, яка сховала зброю.

«На мою думку, п’ять підозрюваних в цьому вбивстві – четверо тих, хто стріляв, а хто саме — визначить слідство, може всі, може один, чия куля і т. д., — а також та жінка, яка заховала ту рушницю, і таким чином сприяла приховуванню злочину», — заявив Аваков.

За інформацією очільника МВС, в дитину стріляли не з табельної зброї.

Він також наголосив, що адвокати підозрюваних наполягають на тому, що поліцейські не перебували у стані алкогольного сп’яніння. Сам Аваков спростовує це.

Нагадаємо, 31 травня в Київській області 5-річний хлопчик в украй важкому стані потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. 3 червня дитина померла у лікарні.

У дитину стріляли поліцейські, які перебували поза службою і були п’яні. За даними поліції, вони «пристрілювали» рушницю у дворі і куля випадково потрапила в сусідній двір.

Після смерті дитини під будівлю МВС прийшли активісти, а начальник поліції Київської області подав у відставку.

МВС також усунуло від роботи керівників місцевої поліції.

Двох підозрюваних поліцейських взяли під арешт на 60 діб. Їм може загрожувати довічне ув’язнення.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.