У селі на Прикарпатті газди закопували сміття зі Львова?

Новини, Суспільство

Походження сміття, яке виявили на земельній ділянці у Герині Долинського району, встановить експертиза.

Скандальна земельна ділянка розміром 19 сотих належить сім’ї Криховецьких. Жителі кажуть, що власники ще з кінця березня привозили сміття на свою ділянку та яр, – інформують “Вікна” з посиланням на UA:Карпати.

Ігор Костюк, місцевий житель, вважає, що сміття є львівським, бо там є проїздні білети на трамвай, накладні та різні договори. Роман Марінець, мешканець Герині, висловлює думку, що крім львівського сміття на ділянці є відходи з Болехівського шкірзаводу.

Ділянка була приватизована 2012 року, розповідає голова села Віктор Макара. 8 квітня цього року він дізнався, що власникам Криховецьким належить і сільський яр, що є порушенням закону.

Світлана Криховецька-Пастух, дочка власниці земельної ділянки, запевняє, що їхні дії законні, бо територія є приватною власністю. Щодо сміття каже, що воно тільки побутове, не львівське, а те, яке люди самі туди позносили.

Тепер земельна ділянка опечатана, два тижні тому за рішення суду тут проводили розкопки. Долинська поліція відкрила кримінальне провадження щодо забруднення земельної ділянки. Очікують на висновки експертизи з приводу походження сміття, тому, поки що вивезти його не можна.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.