Парубій заявив, що 30 травня Рада розгляне питання відставки прем’єра та Кабінету Міністрів

Політика, Суспільство

За словами спікера Верховної Ради Андрія Парубія, питання відставки членів Кабінету Міністрів і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана – одне з основних для депутатів на нинішньому пленарному тижні.
Парубій: Згідно із законом, ми маємо розглянути питання про відставку Кабінету Міністрів України
Фото: rada.gov.ua
Верховна Рада 30 травня розгляне питання про відставку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і членів Кабінету Міністрів, заявив 27 травня на засіданні погоджувальної ради спікер ВР Андрій Парубій, передає кореспондент “ГОРДОН”.

“У четвер… згідно із законом, колеги, ми маємо розглянути питання про відставку Кабінету Міністрів України. За законом Верховній Раді надається 10 днів, і ми входимо в ці 10 днів протягом цього пленарного тижня. І тому також даю доручення комітету правової політики розглянути в середу на комітеті, щоб ми в четвер змогли розглянути це питання про відставку Кабінету Міністрів і прем’єр-міністра України. І я вважаю, що це теж одне з ключових питань”, – заявив Парубій.

20 травня 2019 року посаду президента України офіційно обійняв Володимир Зеленський. Під час інавгураційної промови він оголосив про розпуск Верховної Ради і закликав Кабінет Міністрів піти у відставку.

Того ж дня Гройсман заявив, що має намір подати у відставку після засідання уряду 22 травня. Він висловив упевненість, що в новому парламенті “разом з однодумцями сформує професійну команду”.

22 травня на засіданні Кабміну Гройсман заявив, що не тримається за свою посаду, і підтвердив намір подати у відставку цього ж дня.

23 травня заяву із проханням про відставку Гройсмана зареєстрували в Раді.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.