Світовий банк надасть Україні позику в $200 млн на розвиток сільського господарства

Економіка, Новини

24 травня Рада виконавчих директорів Світового банку вирішила надати Україні позику в розмірі $200 млн на реалізацію програми по прискоренню приватних інвестицій в сільське господарство.

Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

«Програма на основі результатів з прискорення приватних інвестицій у сільське господарство покликана розширити можливості малих і середніх підприємств (МСП) у сільськогосподарському секторі», — йдеться в повідомленні.

Наголошено, що експорт сільськогосподарської продукції залишається основною рушійною силою української економіки: на неї припадає майже 42% ($18 млрд) загальної вартості експорту. Зараз сектор не повністю використовує свій потенціал.

«Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі. Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п’яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4%», — заявила Сату Кахконен, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Нагадаємо, з травня 2014 року група Світового банку надала Україні $5,6 млрд у формі чотирьох позик в рамках політики розвитку і семи інвестиційних позик, а також гарантію оплати газу в розмірі $500 млн і гарантію на підтримку державної політики в розмірі $750 млн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.