ДСНС: В Івано-Франківській області підтоплень житлових будинків вже немає

Суспільство

Внаслідок несприятливих погодних умов та підтоплення у західних областях України загинули двоє людей – 57-річний мешканець з Івано-Франківщини та 11-річна дитина з Закарпаття.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, пише УП.

Впродовж останнього тижня на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей за оперативними даними частково було підтоплено близько 2 тис. будинків, понад 7 300 дворогосподарств, 8 800 га сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 км покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 та порушено газопостачання 2 населених пунктів.

“Найбільш складна ситуація відмічалася в Івано-Франківській та Закарпатській областях, де у 94 населених пунктах було підтоплено понад 1 800 житлових будинків та 6 700 дворогосподарств, 8 500 га сільгоспугідь та пасовищ, пошкоджено 14 км берегоукріплень і понад 950 будівель та споруд”, – повідомив перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

Станом на 18:00 26 травня в Івано-Франківській області підтоплень житлових будинків немає, лишаються підтопленими 19 дворогосподарств в 4 населених пунктах області (м. Калуш, с. Перевозець, с. Топорівці, с. Пнів), рівень води поступово спадає.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.