На Богородчанщині підбили підсумки руйнувань після негоди (фото)

Новини, Суспільство

Декілька днів поспіль на Прикарпатті вирувала негода.

На Богородчанщині підбили підсумки наслідків проливних дощів.

“В цілому, система водовідведення селища працювала в робочому порядку, навіть аномальна кількість опадів не призвела до серйозних наслідків , у порівнянні з іншими населеними пунктами. Також ця надзвичайна ситуація вказала на слабкі місця і критичні елементи інфраструктури, які потребують термінового втручання”, – кажуть у Богородчанській селищній раді.

В результаті проливних дощів 21 травня відбувся значний підйом рівня вод річки Бистриця Надвірнянська. Біля села Тисменичани знаходиться водозабір та станція 1 підйому Богородчанського ВУВКГ. 22 травня 2019 проведено обстеження території комісією та виявлено руйнування захисного насипу берега, захисних бетонних плит та частини огорожі водозабору, підтоплення території( фото нижче ).Встановлено, що в результаті стихії виникла надзвичайна ситуація через загрозу затоплення свердловин, які постачають воду для усіх Богородчан. Акт обстеження та звернення селищної ради направлено до керівництва області та обласної комісії ТЕБ і НС.

Відбулося затоплення прибудинкової території будинку 84 по вул. Шевченка, часткове руйнування дороги у місці скиду води. Там за допомогою спецтехніки організовано розчищуванння обвалу. Але на сесію буде винесено питання про виділення коштів на заміну труби більшого діаметру.

Зафіксовано підтоплення 12 домогосподарств , підвальних та цокольних приміщень , присадибних ділянок. Акти обстежень направлено в районну комісію ТЕБ і НС. Наразі надзвичайна ситуація має регіональний статус, тому про виділення коштів для компенсації з держбюджету рішень не приймалося. В основному,причина підтоплень -самовільне засипання стічних канав, їх замулення та необкошування. Селищною радою буде організовано заходи з поглиблення та очищення канав, але тут є і частка відповідальності самих господарів. Сподіваємося на співпрацю.

Зруйновано частину берега річки Бистриця Солотвинська з виходом води на заплаву, відповідний акт і запит на виділення коштів з берегоукріплення направлено. 5. В зв‘зку з частковим руйнуванням дороги до полігону ТПВ, немає можливості своєчасно вивозити побутові відходи з селища. Як тільки повноцінний доступ відновиться, за допомогою спецтехніки та транспорту комунальних підприємств, сміття буде вивезено.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.