Прикарпаття прощається із моряком, котрий загинув в ДТП, їдучи на могилу товариша (фото)

Новини, Суспільство

Аварія на Закарпатті обірвала життя українського воїна, який їхав на могилу товариша.

Вчора, 24 травня, військовий ЗСУ Анатолій Редько з позивним “Моряк” загинув у ДТП біля села Лазещина Закарпатської області. Він їхав в автобусі “Івано-Франківськ – Мукачево”, водій якого не впорався з керуванням і перекинувся. Анатолій загинув миттєво, йдеться в групі 93-ї бригади Холодний Яр у Facebook, повідомляє РБК.

Військовослужбовець пройшов запеклі бої в Пісках, був взводним під керівництвом ротного Володимира Цирика з позивним “Оса”. Анатолій їхав на могилу свого побратима Володимира разом з його мамою:

“Він завжди мріяв мати вишиванку. Тепер він її має, і вже ніколи з себе не зніме. Чоловік, якого любили всі – бійці, командири, а він намагався їм бути батьком”, – написала подруга Анатолія.

Завтра друзі і побратими Анатолія хочуть зустріти його при в’їзді в Київ по Житомирській трасі на КП Сосновий бір.

Зустріч організовує волонтер і подруга “Моряка” Раїса Шматко. Час зустрічі вона повідомить пізніше на своїй сторінці в Facebook:

“Він був справжнім воїном, щирим українцем, якому слова “Україна понад усе” були святими. Його везуть наші побратими, і в кожному місті його зустрічатимуть. Київ, підтримай нас! Дорогий наш Толя, Моряк наш рідний, як же ми тепер без тебе” – сумує Раїса.

Нагадаємо, за кермом автобуса перебував 54-річний житель міста Надвірна Івано-Франківської області. За попередньою версією, в автобусі відмовили гальма.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.