Прем’єри та оновлені вистави: 16 серпня у Франківському драмтеатрі стартує 84-театральний сезон

Новини, Суспільство

Сьогодні, 12 серпня, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр їм. Івана Франка провів пресконференцію з нагоди відкриття 84-театрального сезону.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Стартує він 16 серпня національним мистецьким проектом «Бій за Україну»

«Починаючи цей сезон, ми зрозуміли, що все відбувається символічно. Минулоріч сезон стартував у Маріуполі.

А цьогоріч ми розпочинаємо 14 серпня у Тернополі з постановкою «Бій за Україну». І плануємо за рік показати цю виставу і у Криму.

Вперше за всю історію нашого існування ми розпочинаємо театральний сезон так швидко.

А в Івано-Франківську ми стартуємо 16 серпня. 23-24 серпня ми вийдемо на гору Піп Іван і там також символічно зіграємо «Бій за Україну», – розповідає директор театру Ростислав Держипільський.

Наступною глядачі побачать «У джазі тільки дівчата». Над нею сьогодні працює Назарій Панів. Її зможуть відвідати наприкінці вересня.

А актор і режисер Олексій Гнатковський розпочинає роботу над постановкою «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ‘яненка.

Ще глядачі побачать виставу за мотивами «Лісової пісні» та «На полі крові» унікальної Лесі Українки, драматургія якої надзвичайно цікава. Повернеться на сцену і постановка «Інтимна зону».

Також, не обійшлося без поповнень у колективі Франківського драмтеатру. До трупи театру у новому сезоні приєдналися акторів-зірок – Ірма Вітовська та Любомир Валівоць.

«Так вийшло, що ми переїхали у Франківськ і я вирішив долучитися до колективу.

Тут так добре і чудові актори. Ми разом символічно потрапили із Ірмою сюди, бо насправді вона моя «кіно-мама».

Вже з нетерпінням чекаю початку сезону», – ділиться актор театру і кіно Любомир Валівоць.

Окрім того, з початком війни функціонує гуманітарний логістичний центр «Рух опору – Рух допомоги», який працює при театрі.

«Ми волонтеримо і досі. Потреби зростають, шукаємо інвесторів, які допоможуть нам у Миколаївській та Харківські областях.

Впродовж 15-18 вересня ми співпрацюватимемо з фестивалем «4х3». Зібрані кошти за вистави плануємо відправити у волонтерський центр або на армію», – каже Надія Левченко, заслужена артистка України, координатора гуманітарного логістичного центру «Рух опору – Рух допомоги», що працює при театрі.

Слід зазначити, що в попередньому сезоні театр зустрів майже 60 тисяч глядачів, зіграли п’ять прем’єр – «Гуцульське весілє», «Попелюшка», «Навернений грішник», «Бій за Україну», «Шаріка або кохання січового стрільця».

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.