Київ, Харків та Чернігів: звідки в Івано-Франківськ найчастіше приїжджають вимушені переселенці

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській територіальній громаді зараз перебуває 45 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ефір телеканалу «Прямий». 

«Івано-Франківськ зараз є тилом. Для нас важливі сільськогосподарські речі, як от посадка городів. Розуміємо, що цей рік буде надзвичайно важкий», – каже Марцінків.

Також, з його слів, для внутрішньо переміщених осіб видали понад 20 тисяч продуктових наборів. Такі ж набори видають й для місцевих мешканців-інвалідів першої та другої групи.

Руслан Марцінків також розповів, що кожного дня Івано-Франківщина передає гуманітарну допомогу на Чернігівщину, Сумщину та Харківщину.

Всіх, хто через обстріли своєї домівки приїхали до Івано-Франківська, розмістили. Відомо, що зараз приблизно 450 вимушених переселенців проживають ще в школах.

Зі слів Марцінківа, 40% із загальної кількості переселенців – це мешканці столиці та Київської області. Далі Харків – 15% і на третьому місці Чернігів та Чернігівська область. Також є громадяни із Маріуполя, Миколаєва та інших населених пунктів, де тривають активні бойові дії.

«У нас є така статистика завдяки тому, що ми провели реєстрацію», – пояснив Марцінків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.