На Коломийщині гостювали діти з Донеччини (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

З 5 по 10 січня  в Нижньовербізькій громаді перебували учні та вчителі з міста Слов’янська Донецької області в рамках заходу «Святкування Різдва Христового на Західній Україні», мета якого – знайомство із традиціями та звичаями Прикарпаття, патріотичне виховання молоді, популяризація фактів історії славетного минулого України, вшанування пам’яті загиблих воїнів УПА

Про це повідомили на сторінці Нижньовербізької сільради, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

За період перебування діти відвідали храми у Нижньому Вербіжі – церкву УГКЦ  і церкву Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ, яку занесено до світової спадщини ЮНЕСКО, побували в Музеї писанки та Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття у Коломи; відвідали захід «Гуцульська Коляда» у селі Криворівні Верховинського району, Музей вівчарства, музейний комплекс «Бутинар» у с. Космач, пам’ятник на місці бою воїнів УПА з військами НКВД «Бій під Космачем», садибу Святого Миколая у с. Пістинь, музей Тараса Мельничука у с. Уторопи,  криївку у с. Великий Ключів, де загинув провідник УПА та уродженець Донецької області Іван Кулик.

А також побували у криївках у с. Спас та с. Микитинці, відвідали м. Яремче та інші локації, які залишили приємні емоції та незабутні враження гостям.

Нижньовербізька сільрада висловлює подяку всім меценатам, благодійникам, підприємцям, священникам, які долучилися до заходів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.