Незважаючи на порушення конкурс відбувся: відомо прізвище “переможця”, який може очолити Івано-Франківську обласну інфекційну лікарню

Здоров'я, Кримінал, Новини, Суспільство

Микола Стовбан, колишній директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, стане генеральним директором КНП «Івано-Франківського обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської міської ради».

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на кореспондента Фіртки.

Відповідне рішення ухвалила сьогодні комісія з проведення конкурсу на заміщення посади.

21 грудня на своєму засіданні конкурсна комісія допустила до участі у конкурсі двох претендентів – Миколу Стовбана та Іванну Цідило, генеральну директорку КНП «Прикарпатський клінічний шкірно-венерологічний центр Івано-Франківської обласної ради»,  засновницю Дерматологічного центру “Івадерм”.

Варто відзначити, проведення конкурсу не обійшлося без скандалу. Як було озвучено під час засідання, на минулому тижні журналісти видання  Голос ІФ звернулася до голови конкурсної комісії з запит про доступ до публічної інформації, у  якому зазначили, про наявні у них дані про можливе подання Миколою Стовбаном неправдивих даних щодо наявності у нього стажу роботи на керівних посадах. Відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів України від  27 грудня 2017 року № 1094 такий стаж має бути не менш ніж 7 років.

З метою розгляду вказаного запиту 23 грудня спеціально засідала робоча група, до складу якої увійшли усі члени комісії.

Як зауважив член комісії, депутат обласної ради Любомир Слободян, робоча група вирішила перевірити викладену у запиті інформацію. Зокрема, було домовлено, що голова комісії – заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак направить відповідні запити у Департамент кадрової політики та Юридичний департамент облдержадміністрації і надасть отримання від керівництва вказаних підрозділів висновки на сьогоднішнє засідання конкурсної комісії.

Разом з тим, необхідних висновків голова комісії на сьогоднішнє засідання не надав, пояснивши це відсутністю у нього необхідних повноважень. Мовляв, рішення про направлення запитів комісія повинна ухвалювати колегіально, а оскільки рішення робочої групи від 23 грудня носило усний характер, не було проголосоване і не оформлене протоколом, юридичної сили воно не має.

Відтак, за наполягання Любомира Слободяна, відповідне рішення члени комісії ухвалили на своєму сьогоднішньому засіданні.

Надалі постало питання, чи продовжувати засідання комісії з проведення конкурсу сьогодні, а чи перенести його на інший день, коли у розпорядженні комісії будуть документи з кадрового та юридичного департаментів.

Любомир Слободян наполягав на переченні засідання, мотивуючи це небажанням ризикувати своєю репутацією на випадок, якщо підозри журналістів видання «Голос ІФ» щодо подання претендентом на посаду неправдивих даних, раптом, підтвердяться.

«Я є не громадська людина, але я є депутат обласної ради і я не хочу ні на копійку голосувати своєю репутацію і, я впевнений, що ніхто з вас не хоче. Давайте для того, щоб ми були публічними, щоб ми були прозорими, давайте зробимо, щоб усе було публічно», – зазначив член комісії.

Своєю чергою голова комісії Володимир Дзьомбак висловив думку про те, що комісія не має підстав для перенесення засідання. Адже члени комісії не є фахівцями-криміналістами і повноважень перевіряти надані на розгляд претендентами документи на їх правдивість комісія немає. В цьому питанні заступник директора Департаменту заручився підтримкою юрисконсульта Департаменту охорони здоров’я Костянтина Шестаченка.

За питання про перенесення та продовження засідання комісії голосували кілька разів. При цьому окремі члени комісії примудрялися змінювати свою думку просто у процесі голосування.

Так,  перший раз голоси за перенесення засідання не змогли належним чином порахувати. Довелося переголосовувати. Як наслідок, 4 голоси «за», 5 – «утримались», «проти» – жодного. Після цього голосували за продовження роботи комісії сьогодні. Результати – аналогічні: 4 – «за», 5 – «утримались». Оскільки в таких умовах визначитись, що робити далі не виявилось можливим, вирішили зробити 15-хвилинну перерву, а надалі проголосувати ще раз.

Тепер першою поставили пропозицію продовжити роботу комісії сьогодні, не чекаючи на висновки юристів та кадровиків. На цей раз за продовження роботи проголосували 5 членів комісії при 4 – «утримались».

Розв’язавши найбільш спірні питання, члени комісії нарешті, на третій годині засідання змогли вдатись до розгляду основних питань: заслухати конкурсні пропозиції кандидатів та виставити кожному з кандидатів рейтингові бали, на підставі яких надалі визначали переможців.

Цей етап засідання відбувся без ексцесів. Заслухавши спочатку Іванну Цідило, а потім Миколу Стовбана (у порядку подання заяв на участь у конкурсі), комісія шляхом оцінювання за 12 критеріями визначила переможця.

За результатами оцінювання Микола Стовбан набрав 23,11, а його конкурентка – 14,66 рейтингових балів.

Переможець конкурсу Микола Стовбан з 2020 року працює заступником генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради», причому протягом тривалого часу є виконувачем обов’язків керівника підприємства. До того працював директором Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.