Чи діють домашні експрес-тести на COVID-19 у транспорті та громадських закладах? Пояснення МОЗ

Здоров'я, Новини, Суспільство

Експрес-тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не діють у громадських закладах та громадському транспорті.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Міністерства охорони здоров’я.

Вони не дають підстави відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали чи користуватись міжрегіональним транспортом в умовах карантину.

Домашні експрес-тести не дають доступ у громадські заклади, тому що немає можливості перевірити, чиї зразки використовували для тесту.

Також результати такого тестування не є 100% гарантованими зокрема через те, що можуть бути проведені із порушенням процедури.

Водночас такі типи тестів можна використовувати для самоконтролю, наголошують у МОЗ.

Якщо ви отримали позитивний результат – необхідно звернутись до медичного закладу для підтвердження результатів ПЛР-методом.

У МОЗ нагадали, що для відвідування громадських закладів та у транспорті підійде ПЛР-тест та експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.