Українці повинні будуть відповісти на 50 запитань для перепису населення

Новини, Політика, Суспільство

Президія НАН України та колегія Державної служби статистики України схвалили Програму перепису населення у 2023 році.

«Програма перепису населення України у 2023 році узгоджена з вимогами національного законодавства, містить понад 50 питань та визначає список демографічних і соціально-економічних характеристик фізичних осіб, домогосподарств та житлових умов населення».

Про це повідомляє Державна служба статистики, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

У своєму виступі академік НАН України Елла Лібанова наголосила, що «людський капітал – основна рушійна сила розвитку країни». Інформаційна цінність перепису населення залежить від переліку запитань для опитування населення. Відповіді на затверджені запитання дадуть змогу зрозуміти умови життя кожної людини, її ролі вдома, у сім’ї та суспільстві загалом. Також вони допоможуть порівняти цю інформацію із ситуацією в інших державах.

Голова Держстату Ігор Вернер представив проєкт Програми всеукраїнського перепису населення та основні блоки запитань, за якими збиратиметься інформація, зокрема:

    • основні демографічні характеристики (вік, стать, місце народження тощо);
    • етнічне походження, мовні ознаки та громадянство;
    • освіта;
    • джерела засобів існування;
    • зайнятість;
    • міграційна активність;
    • статус інвалідності;
    • житлові умови.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров наголосив на потребі проведення перепису для майбутнього ефективного розподілу коштів. Також якісні статистичні дані дадуть змогу ухвалювати адекватні управлінські рішення.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.