Єпископа, який одружений з авторкою еротичних романів іспанського позбавили сану

Новини, Політика, Суспільство

У вересні 52-річний Хавʼєр Новелл відрікся від сану заради роману з 38-річною Сільвією Кабайол.

Католицька церква позбавила наймолодшого в Іспанії єпископа Хавʼєра Новелла, який відрікся від сану заради стосунків із авторкою еротичних романів з сатанинським підтекстом.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  The Guardian.

Як повідомляється, єпископальна конференція оголосила, що будь-який священнослужитель, який бажає одружитися, навіть якщо шлюб буде цивільним, підлягає позбавленню сану. Йому заборонено користуватися усіма правами та виконувати обовʼязки, властиві єпископу.

Повідомляється, що Новелл шукає роботу агрономом у районі Барселони. Там на єпископальній конференції не виключили «інших можливих наслідків» для Новелла, однак не уточнили яких саме.

Як інформував ZAXID.NET, у вересні стало відомо, що 52-річний єпископ Новелл відрікся від сану заради роману з 38-річною Сільвією Кабайол, авторкою еротичних романів із сатанинським підтекстом.

У єпископаті заявляли схвильовані цією ситуацією та заявили, що моляться за свого брата. Вони вбачають у відреченні від сану «підступи диявола». Справа єпископа навіть спричинила скандал у Ватикані, і в Сольсону прибув папський нунцій, щоб розібратися в ситуації. Він передав, що Папа Римський Франциск «стурбований» ситуацією.

У сорок років Хавʼєр отримав сан єпископа Сольсона і тоді став наймолодшим єпископом Іспанії. Він дотримувався консервативних поглядів, підтримував незалежність Каталонії, виступав проти абортів, одностатевих шлюбів та евтаназії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.