Останні дзвоники в інноваційному форматі: як закінчиться навчальний рік у Франківську (відео+фото)

Новини, Суспільство

Навчальний рік в Івано-Франківську закінчиться 4 червня. Коли проводити останній дзвоник, кожна школа вирішуватиме самостійно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Як проходитиме останній дзвоник та святкові заходи кереспонденти Суспільного дізнавалися у ліцеї № 11.

Вероніка Арапчук закінчує 9-й клас. Продовжуватиме навчання дівчина у Польщі. Каже, прикро вражена тим, що випускного цього року, як зазвичай, у неї не буде. За її словами, разом з однокласниками зберуться за межами школи, щоб попрощатися зі шкільними роками та один з одним.

“Я насправді погано ставлюся до того, що не буде випускного. Ми всі – дружний клас, нас мало йде, але все одно, дуже шкода. Ми не можемо всі разом попрощатися, і це насправді прикро”, – сказала Вероніка Арапчук.

Натомість десятикласник Андрій Неміш вважає, що перший та останній дзвоники потрібно або скасувати, або реформувати. Наприклад, створити фестиваль останнього дзвоника – на центральній площі міста діти з різних шкіл показували б свої творчі номери.

“Я вважаю, що всі ці акції першого та останнього дзвоника взагалі є зайвими. Перший дзвоник – це часто просто нудна лінійка, після якої діти хрестяться і виходять. А останній дзвоник – це така прелюдія до того, коли всі підуть вже нормально святкувати”, – говорить Андрій Неміш.

За словами директорки ліцею Наталії Романишин, остаточний план урочистостей затвердять 31 травня на педагогічній раді. Зараз планують останній дзвоник провести 3 червня, адже 2 червня та 4 червня випускники вже складатимуть ЗНО.

Всього у ліцеї привітають 84 одинадцятикласників. Для 88 першокласників проведуть Свято букварика. Загалом у цьому навчальному закладі навчаються 1 053 учні.

“Загальних таких лінійок у нас не буде. Решта класів підуть в парк, у сквери. Можливо, відвідають кінотеатри. Кожен клас матиме свою урочистість, свій захід. Учні відзначать разом з класним керівником закінчення цього досить тривожного, з викликами, навчального року”, – пояснила Наталія Романишин.

Директор міського департаменту освіти та науки Ігор Максимчук розповів, що навчальним закладам цьогоріч рекомендують проводити останні дзвоники у незвичному інноваційному форматі – квести, подорожі, екскурсії.

Усе для того, аби уникати скупчення людей. Традиційних лінійок цього року не буде. За його словами, наскільки успішним в порівнянні з минулим роком став цей, стане відомо наприкінці червня, після закінчення зовнішнього незалежного оцінювання.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.