В Івано-Франківську знову припиняють видавати лікарняні листки (документ)

Здоров'я, Новини, Суспільство

З 24 травня в Івано-Франківську припиняють видавати первинні листки непрацездатності.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради

Натомість хворим видаватимуть тимчасові довідки.

“У зв’язку із дефіцитом бланків листків непрацездатності, починаючи від 24.05.2021 року, припиняється видача ПЕРВИННИХ листків непрацездатності. Ми знову змушені видавати довідки замість бланків листків непрацездатності.
Заміна довідок, виданих до квітня поточного року, відбувається у звичайному режимі”, – йдеться у повідомоленні.

Причиною є те, що МОЗ перенесло поставки бланків лікарняних, первинних листків непрацездатності, на два місяці.

Немає опису світлини.

Нагадаємо, на початку року в закладах області вже була аналогічна ситуація із нестачею лікарняних листків. Тоді прикарпатцям видавали тимчасові довідки. Це пояснювали тим, що з 1 січня 2021 року в Україні уже мали впроваджувати електронний лікарняний лист. Тож єдине підприємство, яке уповноважене здійснювати друк цих документів, перестало їх друкувати, а в областях використовували залишки наявних бланків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.