Кулеба обговорив зі співголовою німецьких “Зелених” протидію “Північному потоку-2”

Економіка, Новини, Політика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із співголовою німецької партії “Союз 90/Зелені” Робертом Габеком, який перебуває з візитом в Україні, та обговорив з ним протидію російському газопроводу “Північний потік-2”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу МЗС України, пише Європейська правда“.

Дмитро Кулеба розповів про безпекові ризики проєкту, які бачить Україна, наголосивши, що Росія буде використовувати газопровід для просування своїх геополітичних інтересів, у тому числі у контексті зусиль Нормандського формату та в Тристоронній контактній групі, що створює загрози і для України, і для всієї Європи.

Роберт Габек висловив солідарність партії “Союз 90/Зелені” з Україною в цьому питанні та сказав, що політсила розуміє  ризики “Північного потоку-2” для Німеччини та Європи загалом і виступає проти його завершення.

Обговорювали також безпекову ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі. Дмитро Кулеба розповів, що після відведення Росією певної кількості військ від кордонів з Україною частково знизило напругу, але ситуація залишається неспокійною.

“У цьому контексті глава МЗС України розповів Роберту Габеку про зусилля, які вживає українська сторона з метою просування політико-дипломатичного врегулювання. Він підкреслив важливість тісної взаємодії України, Німеччини та Франції для того, щоб змусити Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Нормандського формату”, – зазначає пресслужба МЗС.

Співголова німецьких “Зелених” Роберт Габек також виступив за надання Україні зброї, щоб вона могла себе захищати.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.