Уряд звільнив Коболєва з посади голови правління “Нафтогазу”

Економіка, Новини, Політика

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що 28 квітня уряд провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК “Нафтогаз України”.

“Під час засідання розглянуто звіт про діяльність державної компанії НАК “Нафтогаз України” у 2020 році. Чистий консолідований збиток групи компаній “Нафтогаз” у 2020 році становив 19 млрд грн. При цьому у затвердженому Кабінетом Міністрів фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку.

Відповідний фінансовий план був запропонований самим керівництвом НАК “Нафтогаз України” у грудні 2020 року. За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК “Нафтогаз України” у 2020 році визнано незадовільною”, – підкреслюють в Кабміні.

“Про “звільнення” дізнався з новин. Коментувати не можу. ПС Жодних заяв не писав”, – написав Коболєв у Facebook.

На запитання УП про причини відставки Коболєв відповів: “Це мета. На 26.04.21 на рахунках Групи еквівалент 57,2 млрд грн, в тому числі:

  • 17 млрд грн
  • 1,2 млрд дол
  • 0,2 млрд євро

Не завантажені кредитні ліміти по Групі: 6,6 млрд грн”.

Доповнено.

Кабмін призначив з 29 квітня в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка головою правління “Нафтогазу” та оголосив конкурс на зайняття посад чотирьох незалежних членів наглядової ради.

Нагадаємо:

У березні 2020 року Кабмін підтримав пропозицію наглядової ради “Нафтогазу” продовжити повноваження голови правління компанії Андрія Коболєва на 4 роки.

Група Нафтогаз за 2020 рік отримала збиток у 19 мільярдів гривень внаслідок низького попиту та цін на газ, у 2019 році компанія отримала 2,6 млрд грн прибутку.

За підсумками 2020 року НАК “Нафтогаз України” отримав 36,93 мільярда гривень сукупного збитку порівняно з 9,9 млрд грн сукупного доходу за 2019 рік – про це йдеться у фінансовій звітності “Нафтогазу”. Документ є у розпорядженні ЕП.

Голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв відмовився прокоментувати інформацію про збитки групи в 36,93 млрд гривень “до офіційного оприлюднення звітності”.

НАК “Нафтогаз України” в січні-червні 2020 року одержав чистий збиток у розмірі 11,541 мільярда гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube каналГолос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.