На Івано-Франківщині виявили нелегальних перевізників (фото)

Кримінал, Новини

На Івано-Франківщині проводять заходи державного контролю щодо припинення нелегальних перевезень пасажирів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртка.

Працівники Західного міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки спільно з працівниками патрульної поліції в Івано-Франківській області 28 квітня в Івано-Франківську провели заходи контролю щодо припинення нелегальних перевезень.

У ході проведення заходів виявили та задокументували факти здійснення перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів.

Матеріали справ за ними скерують для розгляду та ухвалення рішення до суду.

Слід зазначити, що штрафи за перевезення без наявності ліцензій досить значні та становлять від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а саме: від 17000 до 34000 грн.

Актуальності проблема нелегальних перевезень набула під час дії карантинних обмежень. Не маючи дозвільних документів на провадження відповідного виду господарської діяльності, не сплачуючи податки, своєю протиправною діяльністю нелегальні перевізники завдають значної економічної шкоди легальним перевізникам, які втрачають значний відсоток пасажиропотоку.

Також, слід зазначити, що їх транспортні засоби не проходять технічного огляду та не контролюється стан здоров’я водіїв перед виїздом на маршрут, що значною мірою наражає пасажирів на небезпеку і є недопустимим.

Надалі зазначені заходи державного контролю із залученням працівників поліції та інших правоохоронних органів Укртрансбезпека проводитиме постійно на автовокзалах області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.