Зеленський вводить новий податок на будинки, квартири і машини, якими вже володіють громадяни

Економіка, Новини, Суспільство

Власників великих квартир (понад 120 кв. М.) І будинків (понад 240 кв. м) можуть оподаткувати на 5% у той час, як в ОП розповіли, що мають на увазі під деолігархізацією.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Українські новини”.

Парламенту 30 березня підтримав в першому читанні президентські законопроєкти про нульову декларацію або так звану податкову амністію.

Держава запропонує громадянам добровільно показати наявне у них майно та доходи і мати можливість легально ним користуватися.

Тимчасові рамки добровільного нульового декларування пропонується встановити з 1 липня 2021 по 1 липня 2022 року.

Нульове декларування буде разове, в ньому можуть брати участь всі бажаючі українці.

Майно або грошові кошти, вартість яких не перевищує 400 тис. гривень, можна не декларувати.

Так само, декларування не стосується: квартир до 120 кв. метрів, будинків до 240 квадратів, автомобілів з об’ємом двигуна до 3000 куб. см або вартістю до 375 мінімальних зарплат (до 2,25 млн гривень).

Процес подачі декларації здійснюється через нотаріусів.

Для активів, що перевищують ці параметри, пропонується встановити такі ставки оподаткування:

5% – якщо активи перебувають в Україні;

9% – якщо активи перебувають за межами України;

2,5% – на ОВДП, придбані за рік до кінцевої дати подання нульової декларації, поки такою датою є 1 липня 2021 (амністія завершиться за рік).

При цьому, вся інформація, представлена ​​громадянами в рамках податкової амністії, не зможе бути використана Державною податковою службою для порушення кримінальних проваджень за несплату податків або переслідування декларантів.

Як повідомляли Українські Новини, у вересні минулого року депутат Ради Данило Гетманцев ( “Слуга народу”) пропонував парламенту прийняти закон про податкову амністію.

Тим часом українці до 1 липня  отримають повідомлення про необхідність заплатити податки за свої квартири і будинки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.