Помер член партії “Громадянська позиція” Комарніцький. У його побитті підозрюють поліцейського

Кримінал, Новини

Поліцейського, який побив у Вінниці члена партії “Громадянська позиція” Олександра Комарніцького, взяли під цілодобовий домашній арешт. 
23 червня член партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка Олександр Комарніцький помер у лікарні після того, як його побив поліцейський у Вінниці, повідомив його однопартієць Сергій Гайструк у Facebook.
“Сьогодні зупинилося серце чудової людини, палкого патріота України Олександра Комарніцького. Поліція, яка повинна охороняти спокій і мирне життя громадян, побила Сашу до стану, який став смертельним. За що? Тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення”, – написав він.
У зв’язку зі смертю однопартійця лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко вимагав негайного звільнення керівництва Нацполіції у Вінницькій області.
13 червня Гриценко повідомив, що Комарніцького на зупинці у Вінниці жорстоко побили поліцейські. Після цього чоловік потрапив у реанімацію і не приходив до тями.
23 червня, до смерті Комарніцького, пресслужба Нацполіції повідомила, що за фактом події порушено кримінальне провадження за ст. 128 Кримінального Кодексу (“необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”).
За версією правоохоронців, поліцейський попросив Комарніцького бути понятим під час слідчих заходів, але він відмовився і “некоректно висловився”.
“Зав’язався словесний конфлікт, поліцейський застосував фізичну силу, чоловік упав і вдарився головою об асфальт. Співробітник поліції надав першу медичну допомогу і викликав швидку”, – ідеться в релізі.
Порушника, а також чотирьох керівників Головного управління Нацполіції (ГУНП) у Вінницькій області усунули від виконання обов’язків, щодо них почали службове розслідування, готують документи на звільнення голови ГУНП.
Матеріали розслідування передали слідчим Державного бюро розслідувань (ДБР).
Сьогодні поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Напередодні, 22 червня, ДБР оголосило йому підозру за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжуються насильством), повідомили в бюро.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.