Іванофранківці пікетували управління Нацполіції, вимагаючи відставки Авакова (фото)

Кримінал, Новини

Акцію під стінами обласного управління Нацполіції влаштували в Івано-Франківську активісти, 5 червня.

Два десятка протестувальників вимагали відставки міністра Авакова та с правжньої реформи правоохороних органів.

У руках люди тримали плакати “Кому дзвонити, коли катує і вбиває поліція?“, “Я не хочу бути наступним”, “А мене схаваєш на сніданок?”, “АвакOFF”, “Досить з нас цього лайна“, “Авакова у відставку” та інші. Причиною обурення франківців стали події у Кагарлику, де поліцейські знущалися та гвалтували жінку у відділку. А останньою краплею став скандал з франківськими поліцейськими, які принижували двох затриманих хлопців. На думку активістів, це наслідок перебування на посаді Арсена Авакова, який повністю провалив реформу правоохоронних органів, тож йому давно пора піти у відставку, інформує Голос.if.ua з посиланням на Бліц-Інфо.

До активістів вийшли представник прокуратури та начальник міського відділку Остап Білейчук, які запевнили, що винуватців подій у франківському відділку вже звільнили. .

“Коли ми дізналися про цей інцидент, то одразу з’ясували імена цих працівників. Опісля їх було звільнено з органів поліції. Багатьох працівників, які перебували у той час у відділку, були понижені у посадах, звільнені зі своїх посад та притягнуті до відповідальності. Тобто, був звільнений дільничний офіцер поліції, який у цьому безпосередньо приймав участь і лаявся. Він працював у органах більше 10 років. А також звільнений оперативний працівник Івано-Франківського відділку поліції. Крім того, чергові відділку відсторонені з посад на час проведення розслідування. Всі матеріали скеровані в ДБР, аби вони дали кваліфікаційну оцінку цим діям”, – запевнив Білейчук.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.