У МВФ назвали наслідки дефолту для України: мародерство, протести, інфляція

Економіка, Новини
Рашкован із МВФ пояснив, що чекає Україну в разі оголошення дефолту

Про це пише Ліга, інформує Голос.if.ua.

Оголошення Україною дефолту може призвести до соціальної нестабільності, міжнародної ізоляції, інфляції і девальвації гривні, а також до насильства на вулицях. Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ і член Ради директорів фонду Владислав Рашкован.

Так він прокоментував заяви деяких українських політиків та олігархів про необхідність оголошення дефолту у зв’язку з економічною кризою.

“В Україні є досить уперта група людей, яка “продає” багатьом фінансово неосвіченим людям ідею дефолту. Мовляв, тільки боягузи платять за борги – навіщо нам шукати зовнішнє фінансування на боротьбу з кризою”, – написав Рашкован у Facebook.

Серед імовірних наслідків дефолту він перерахував: девальвацію гривні, інфляцію, банкрутства, порожні магазини, набіги на банки, соціальні протести, насильство на вулицях і мародерство, а також міжнародну ізоляцію України.

“Я також рекомендую політикам, зокрема депутатам, подивитися на яскраві картинки з Аргентини, Еквадору, Росії та інших країн. Усі вони пов’язані зі словом “дефолт”, – зазначив представник МВФ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.