Медики пояснили, чому відмовилися госпіталізувати нетверезого чоловіка в Івано-Франківську

Здоров'я, Новини, Суспільство
У соцмережах опублікували відеозапис, на якому бригада екстреної медичної допомоги начебто відмовляє в наданні допомоги та некоректно звертається до чоловіка з ознаками алкогольного сп’яніння і симптомами епілептичного нападу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пояснили, чому бригада відмовила потенційному пацієнту в ушпиталенні.
“Таку форму спілкування вважаємо неприпустимою та такою, що не відповідає професійній етиці. У зв’язку з інцидентом буде проведена роз’яснювальна робота щодо необхідності комунікації з пацієнтами, дотримання принципів стриманості та професійності при спілкуванні навіть у найскладнішому підвищенні якості ситуації.
Водночас повідомляємо, що учасник інциденту з початку року вже 69 разів викликав бригади ЕМД, переважно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та симулюючи напади епілепсії.
Під час виїздів неодноразово вимагав перевезення до його місця проживання. При цьому щонайменше 12 разів відмовлявся від транспортування у медичні заклади та 16 разів — від надання медичної допомоги”, — йдеться у дописі.
У дописі також зазначають, що відповідно до наявних статистичних даних понад 10% усіх виїздів бригад ЕМД у 2024 році становлять виїзди до пацієнтів з ознаками алкогольного сп’яніння та їх кількість постійно збільшується.
“Це є гострою соціальною проблемою, яка потребує рішення. Не завжди такі пацієнти потребують екстреної медичної допомоги й виклики до них створюють додаткові навантаження на виїзні бригади.
Ми цінуємо і підтримуємо прагнення небайдужих мешканців області допомогти ближньому та завжди готові надати усю необхідну медичну допомогу хворим, однак просимо відповідним чином поставитися до викликів бригади ЕМД.
У подібних ситуаціях звернути увагу на стан хворого, зокрема — завчасно з’ясувати, чи справді він потребує екстреної допомоги.
Додатково повідомляємо, за результатами аналізу події з’ясовано, що бригада не залишила учасників інциденту без допомоги, медичні працівники підняли його та запропонували госпіталізацію в медзаклад.
Однак, чоловік із використанням ненормативної лексики відмовився від госпіталізації та самотужки залишив місце події”, — наголосили у дописі.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.