Небесні світла здивували мешканців Івано-Франківщини: можливо, це були супутники Starlink Ілона Маска

Новини, Суспільство

9 червня, вночі жителі деяких населених пунктів Івано-Франківської області спостерігали незвичайне видовище в нічному небі – ланцюжок яскравих світлих об’єктів, що рухалися синхронно. Багато хто припустив, що це могли бути супутники системи Starlink, які належать компанії SpaceX Ілона Маска.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Вночі на Івано-Франківщині мешканці деяких населених пунктів були вражені видовищем, що розгорнулося на нічному небі. Вони помітили ланцюжок яскравих світлих об’єктів, що рухалися в одному напрямку в чіткому порядку.

Люди активно ділилися світлинами та відео незвичайного явища в соціальних мережах, висуваючи припущення, що це могли бути супутники системи Starlink, що належить компанії SpaceX Ілона Маска.

 Система Starlink – це масштабний проект компанії SpaceX із розгортання орбітальної групи супутників для забезпечення повсюдного доступу до високошвидкісного інтернету на Землі. На даний момент на орбіту вже виведено понад 3000 супутників Starlink, а загальна кількість планується до 12000 апаратів.

Супутники Starlink помітні неозброєним оком як яскраві рухомі точки в нічному небі через їх низьку орбіту та спеціальне покриття, що відбиває сонячне світло. Вони рухаються групами, утворюючи своєрідний “потяг”, що може бути видимим протягом кількох хвилин.

Поява супутників Starlink на нічному небі не є рідкісним явищем, проте завжди викликає інтерес та дискусії серед мешканців, особливо в регіонах, де ця система ще не повністю розгорнута.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.