Солотвинська лікарня розірвала угоду зі змовником після публікації NGL.media

Новини, Суспільство

Солотвинська лікарня, що на Івано-Франківщині, розірвала договір вартістю 3,3 млн грн на капітальний ремонт перекриття даху.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на NGL.media.

Угоду, підписану 20 травня, розірвали після публікації NGL.media, які виявили, що обраний лікарнею підрядник – ФОП Нестерук Володимир Ярославович – на три роки позбавлений права отримувати бюджетні замовлення через попередню змову на торгах.

30 травня Солотвинська лікарня опублікувала в системі Prozorro додаткову угоду про припинення договору з Володимиром Нестеруком.

21 травня NGL.media опублікували новину про підозрілу угоду, звернувши увагу, що у листопаді минулого року Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував Нестерука за змову на торгах, заборонивши на три роки брати участь у бюджетних закупівлях. На це ж порушення під час проведення моніторингу закупівлі вказала і Держаудитслужба.

Окрім того, що Володимир Нестерук взагалі не мав права на отримання цього підряду, а представники лікарні цього не перевірили – він ще й суттєво завищив вартість капремонту.

Після скасування угоди відповідальну за закупівлі Солотвинської лікарні Ольгу Іванків зобов’язали «підвищувати свій професійний рівень шляхом участі у навчанні (вебінарах, семінарах) з публічних закупівель для замовників».

Жодних проплат за договором з ФОП Нестерук Володимир Ярославович Солотвинська лікарня не проводила.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.