Розганяє дрон до 40 км/год: калуський учень – переможець змагань дронарів (фото)

Без рубрики

Учень Калуського ліцею №10 Михайло Олеськів став переможцем на обласному конкурсі операторів безпілотних літальних апаратів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Калуську міськраду.

Конкурс операторів безпілотних літальних апаратів проходив на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу п’ятого червня. Михайло Олеськів із Калуша здобув перемогу у віковій категорії 14-18 років.

Хлопець розповідає, що конкурс відбувався у три етапи: проліт прямою на швидкість, проліт квадратом із перешкодами, проліт квадратом на швидкість. Свій дрон, оцінює Михайло, йому вдалося розігнати маже до 40 км/год.

“Вперше став за керівництво дрона у березні цього року. Мене долучив до навчання викладач «Захисту України» ліцею №10 Богдан Когут. Це не так легко. Спочатку ми тренувалися на симуляторах, які завантажили на комп’ютери. Потім перейшли до FPV-дронів, а вже далі – до складніших”, – розповідає Михайло.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.