Історія життя та військовий шлях: в Івано-Франківську показали фільм про легендарного Героя України”Да Вінчі”

Війна, Новини, Суспільство

Вчора, 14 травня, в Івано-Франківську відбувся показ документального фільму “Да Вінчі”, присвяченого пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла.

Про головний посил фільму розповів режисер Володимир Сидько, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

“Наша основна мета — була створити історичний документ, який докладно розказав би про історію життя, військовий шлях такого легендарного воїна, як Дмитро Коцюбайло “Да Вінчі”.

Тому фільм починається з самого початку, з перших днів його народження і до самого останнього дня, коли Герой загинув. Ми намагалися розкрити в цьому фільмі саме історію та формування характеру Дмитра і що на нього повпливало, який Герой був.

Тому записали інтерв’ю не лише з його рідними та друзями, але й записали зі шкільними вчителями, вчителями з ліцею художнього, де він навчався.

Записали інтерв’ю з побратимами, коханою і всіх хто міг максимально розказати не лише історії, які разом пережив з Дмитром, але який у нього був характер і що це була за людина”, — каже Володимир Сидько.

Зі слів режисера, сам фільм складається з архівних матеріалів ті, які знімав сам “Да Вінчі” на свою камеру, яка в нього була на шоломі.

“Та архівів, які мені вдалося знайти з відкритих джерел в мережі. У фільмі є анімація.

Знімальний процес тривав близько двох-трьох місяців, коли ми записували інтерв’ю. Найбільше складнощів були саме з тим, щоб записати його побратимів, які зараз воюють. Тому що не завжди в них був час.

Показ фільму «Да Вінчі» вже відбувся у Клівленді та Детройті.

Найближчі покази фільму будуть в Угорщині для української діаспори та близько п’яти показів буде у Великій Британії. Пізніше фільм вийде в широкий прокат в усіх кінотеатрах України”, — зазначив Сидько.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.