Програма Дня вишиванки у Франківську: куди піти 15-19 травня

Новини, Суспільство

16 травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки, яке вкотре нагадує нам про традиції українського народу, бо вишиванка — наш генетичний код, справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

До свята у Франківську планують провести низку заходів — від виставок до майстеркласів.

Виставка колекції вишиванок у Івано-Франківському краєзнавчому музеї

15 травня у Івано-Франківському краєзнавчому музеї презентують колекцію вишиванок громадської діячки та науковиці Надії Руско «Моєї долі вишиття – життя». 35 вишиванок, які представляють різні етнокультурні регіони нашого краю. Можливість познайомитися з сучасним мистецтвом вишивки, а також осягнути високу культуру вишивання як національної «зброї», що веде нас до Перемоги.

Коли: 15 травня о 14:00

Де: Івано-Франківський краєзнавчий музей

Артзустріч «Вишиванка — послання предків» від Гончаренко центру

Освітньо-культурний Гончаренко центр до Дня вишиванки влаштовує артзустріч для дорослих та дітей. Будуть творчі майстеркласи з малювання, заняття з підлітками та розмови про історію традиційних орнаментів та їхні відмінності в різних регіонах України.

Коли: 16 травня о 14:30

Де: Гончаренко центр Івано-Франківськ,

Реєстрація за посиланням.

Фотовиставка «Українська культура в обʼєктиві»

До Дня вишиванки у «Бастіоні» відкривають виставку фотопортретів. Її організовує благодійний фонд «Рокада» Івано-Франківськ. На учасників чекають презентація фотопортретів, виступи творчих колективів, розмови з етнографами та майстер-класи для дітей.

Коли: 16 травня об 11:00

Де: м. Івано-Франківськ, Фортечна галерея «Бастіон», Фортечний провулок, 1

Великодній фестиваль хорової музики «Катедральні дзвони»

З 16 до 19 травня в Івано-Франківську проводять фестиваль хорової музики «Катедральні дзвони». У програмі фестивалю лунатимуть твори композиторів минулого та сьогодення. Окрім духовної музики, прозвучать твори на слова генія та пророка українського народу – Тараса Шевченка.

Коли: 16-19 травня

Розклад заходів доступний за посиланням.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.