Запити збільшуються: скільки коштів спрямували на допомогу військовим від початку року у Долинській громаді

Новини, Суспільство

У Долинській громаді на Прикарпатті продовжують активно допомагати військовослужбовцям, цим самим наближаючи перемогу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Івана Диріва під час етеру програми “Новий погляд”.

“Допомога нашим захисникам – питання і пріоритет номер один. З жовтня минулого року державний бюджет забрав із місцевих бюджетів ПДФО силових структур. Йдеться не лише про військових, але й пожежників, поліцейських та інших підрозділів, які працюють на території громад.

Натомість запитів від наших військових та військових частин стало ще більше. Це, звісно, пов’язано із браком міжнародної допомоги, але також грає роль й той факт, що органи місцевого самоврядування можуть допомогти дуже швидко.

Безумовно, у нас також є процедури: і закупівлі, які треба провести, і тендери і так далі. Та це все одно швидше, аніж допомога від держави”, – пояснює Дирів.

Міський голова Долини ділиться, що від початку року відколи прийняли бюджет, заклали дві основні позиції:

  • допомога військовослужбовцям та військовим частинам на понад 10 мільйонів гривень;
  • допомога сім’ям полеглих Героїв – 3,3 мільйона гривень.

“Що стосується другого пункту – заклали кошти на різні виплати і вшанування пам’яті. Що стосується допомоги військовим – їх неможливо задовільнити всі. Запитів більше, аніж бюджет Долинської ТГ.

Але з тих можливостей, які є в межах 10 мільйонів гривень, які ми заклали на перший період часу, вже провели закупівлю на дрони різних типів. Близько 2,8 мільйона гривень спрямували на мавіки як прості, так і комбо чи з тепловізорами. Вже навіть відбулася доставка і вони є в нас в наявності.

Згодом доставили нам ще 200 FPV-дронів. Це коштувало близько три мільйони гривень. По суті, зараз початок року, а ми потратили вже близько шести мільйонів гривень на допомогу війську”, – каже Іван Дирів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.