Судитимуть 35-річного мешканця Калущини, який придбав фальшиве посвідчення тракториста-машиніста

Кримінал, Новини, Суспільство

Чоловік, отримавши підроблене посвідчення, упродовж декількох років керував транспортним засобом в межах Івано-Франківської області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Калуська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України (пособництво в підробленні посвідчення тракториста-машиніста, яке видається державною установою і надає спеціальне право на керування тракторами, з метою його подальшого особистого використання, та використанні завідомо підробленого документа) щодо 35-річного мешканця Калуського району, інформують.

Встановлено, що мешканець Калущини змовився з невстановленою досудовим розслідувань особою, яка за грошову винагороду виготовила йому посвідчення тракториста-машиніста. Отримавши підроблене посвідчення, чоловік упродовж декількох років керував транспортним засобом в межах Івано-Франківської області.

У березні 2024 року його за порушення правил дорожнього руху зупинили працівники Калуського РВП ГУНП України в Івано-Франківській області. При перевірці документів водій надав працівникам поліції підроблене посвідчення тракториста-машиніста.

Санкцією ч. 1 ст. 358 КК України передбачено покарання у виді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (становить 17 000 гривень) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.