Галущенко про підвищення тарифів через зупинку ДніпроГЕС: Зараз немає рішень

Економіка, Новини, Суспільство

Після наймасштабнішої атаки Росії на українську енергоінфраструктуру 22 березня рішення щодо перегляду тарифів на електрику для населення чи заборони експорту електроенергії наразі не розглядаться.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Міністр енергетики України Герман Галущенко на брифінгу в Києві після зустрічі з віцепрем’єром, міністром енергетики Швеції Еббою Буш, сказав:

“Поки що ми не розглядаємо питання заборони експорту електроенергії. Я не бачу сьогодні, що заборона якось драматично вирішить нашу ситуацію. Далі – подивимося”, – сказав Галущенко.

За його словами, наразі немає рішень про зміну умов покладення спецзобов’язань із компенсації тарифів на електроенергію для населення (ПСО), а також про зміну тарифів на електрику для населення.

“Кожен удар впливає і на комерційну частину функціонування ринку. Це абсолютно логічно. Але зараз немає рішень, якщо ми говоримо про тарифи для населення, про ПСО або експорт електроенергії.

Ми зосереджені на фіксуванні наслідків: у якому стані енергетика, що знищено, що максимально швидко можемо відновити. Тоді вийдемо на якісь цифри, терміни цього процесу, і від цього будемо ухвалювати рішення з усіх питань, про які ви говорите”, – зазначив Галущенко.

При цьому він заявив, що зокрема, підвищення тарифів на електроенергію для населення 2023 року (з 1 червня – до 2,64 грн/кВт-год) допомогло енергетиці відновитися.

“Це комерційна частина, вона важлива. Я говорив: якби ми не підняли тарифи торік, ми б не відновилися в такому обсязі, в якому це зробили”, – сказав міністр.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.