На Прикарпатті відкрили сучасний лісонасіннєвий комплекс

Новини, Суспільство

На базі Вигодського лісового господарства відкрили лісонасіннєвий завод, де за два-три роки планують виростити три мільйони сіянців. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на допис ДП “Ліси України”.

Новий лісовий комплекс запрацював у Шевченківському лісництві. Лісовий завод оснащений автоматизованою технікою. Продуктивність однієї лінії – 20 касет за хвилину.

У середньому в комплексі вирощуватимуть до трьох мільйонів сіянців у перші два-три роки. Надалі потужності планують збільшувати.

Всі сіянці – із закритою кореневою системою, які є значно стійкішими та витривалішими.

“Завдяки ЗКС, ми створюємо ліси нової якості, більш стійкі до змін клімату, менш вразливі для шкідників та пожеж”, – зазначив директор Карпатського лісового офісу Ігор Чебан.

 

 

Мережу лісонасіннєвих центрів створюють в рамках програми “Зелена країна”. Наразі в Україні це вже шостий сучасний лісонасіннєвий завод.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.