Туск після трагедії в Одесі закликав спікера Джонсона нарешті схвалити допомогу Україні

Новини, Політика

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав спікера Палати представників США Майка Джонсона нарешті зробити кроки для схвалення допомоги Україні, порадивши йому подивитись на наслідки ударів РФ по Одесі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

Допис Дональда Туска з’явився вдень 16 березня. На цей час стало відомо вже про 21 загиблого в Одесі внаслідок російських ракетних ударів – у лікарні помер ще один поранений співробітник ДСНС.

“Подивіться на Одесу, спікер Джонсон. Скільки ще вам потрібно аргументів, щоб прийняти рішення?”, – запитав Туск.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що Джонсон фактично погодився розблокувати рішення про допомогу Україні, але із суттєвими змінами – щоб це був проєкт від Палати представників і допомога у вигляді кредиту або ленд-лізу.

Також він допустив, що допомогу Україні і Ізраїлю все ж розділять на окремі проєкти. Будь-який новий проєкт повинен буде отримати достатньо голосів і в Палаті представників, і у Сенаті.

Цього тижня Сполучені Штати вперше з грудня оголосили новий пакет допомоги для України на 300 млн доларів. Як пояснили, ці кошти з’явилися внаслідок несподіваної економії за контрактами з раніше профінансованих пакетів допомоги.

Лідери Польщі – президент Анджей Дуда і прем’єр Дональд Туск – під час візиту до Вашингтона раніше цього тижня говорили з президентом США у тому числі про те, як зберегти і посилити підтримку України. 

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.