Підбили підсумки року. В Івано-Франківську визначили найкращих спортсменів та тренерів

Новини, Суспільство

Такі підсумки підбивають щороку. Відтак, визначають найкращих спортсменів та тренерів.

Про це розповів директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко під час брифінгу 26 лютого, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Як наголосив посадовець, минулого року 30 спортсменів успішно виступали з різних видів спорту на змаганнях міжнародного та Всеукраїнському рівні. Відповідно 11 особистих тренерів отримали відзнаки Департаменту й кошти, які були передбачені міською радою у бюджеті.

“Є багато спортсменів, які щороку здобувають медалі на чемпіонаті світу і Європи, зокрема,  це представники єдиноборств, які успішно виступають. Також успішно виступають представники інтелектуальних видів спорту – це шашки на чемпіонаті світу і Європи.

Та час від часу успішно виступають спортсмени з Олімпійських видів спорту – це веслування на байдарках і каное, легка атлетика, бокс та вільна боротьба.

Також за підсумками виступів у 2023 році хочемо відзначити окремих спортсменів, які здобували медалі на чемпіонаті світу та Європи. Деякі з них один сезон двічі виступали й були медалістами.

Відповідно у міській раді передбачена одноразова фінансова премія за такі нагороди, що стимулює наших спортсменів. Таким чином 15 спортсменів нашої міської територіальної громади були медалістами чемпіонату світу та Європи у 2023 році”, – каже Віталій Матешко.

Посадовець додає, за ініціативи очільника міста в цьому році визначено 25 визначних фахівців у галузі фізичної культури та спорту, яким із січня щомісяця буде виплачуватися фінансова допомога в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

“Оскільки всі ці особи забагато років долучилися до розвитку нашої галузі в різний спосіб. З-поміж цих осіб є звичайно заслужені працівники фізичної культури й спорту України, заслужені тренери з різних видів спорту, відомі спортсмени з минулого, зокрема, славнозвісний франківський “Спартак” футболісти серед списку їх 9 осіб, які успішно свого часу представляли наше місто.

Хочу зазначити, що маємо одну спортсменку, яка виборола ліцензію на літньо Олімпійські ігри. Це наша гімнастка Анна Лащевська. Дівчинка віком 15 років, майстер спорту України зі спортивної гімнастики. Вона зараз готується на 33-ті літні Олімпійські ігри в Парижі”, – резюмує Матешко.

Як зазначає Матешко, щороку визначають стипендіатів.

“Щороку маємо 20 спортсменів з Олімпійських видів спорту, 5 внутрішньо переміщених осіб, які утримують щомісячну стипендію за успішні виступи торік. Також 10 спортсменів з не Олімпійських видів спорту отримуватимуть стипендії і один спортсмен з числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом це добра практика.

Тому що в багатьох містах є така стипендія, вони стимулюють наших спортсменів до того, щоб вони наполегливо тренувалися й успішно виступали у спортивному сезоні.

Щороку на День фізичної культури й спорту визначають фахівців галузі фізичної культури та спорту”, – підкреслив Віталій Матешко.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.