“Була дилема”, — Марцінків про очне навчання попри повідомлення щодо замінування

Новини, Суспільство

У зв’язку із частими листами про “замінування” у навчальних закладах довелось шукати компроміс. Так, вирішили під час навчального процесу не випускати учнів на двір.

Як цей процес відбувається, хто за цим стежить та чи доречно під час перерви не випускати дітей на свіже повітря.

Про це очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків зазначив в програмі “Про головне в деталях”.

Як розповів посадовець, через часті “замінування” відбулася спільна нарада з правоохоронними органами.

“Питання безпеки – це насамперед питання правоохоронних органів. Тому опрацювали механізм. Я та очільник поліції підписали спільний протокол.

Відповідно до цього документа всі представники поінформовані про те, як ми діємо в умовах замінування. Для того, щоб ми не зупиняли навчальний процес. Ворог хотів цього, його завдання – створювати постійний неспокій в тилових областях”, – наголосив Руслан Марцінків.

Зі слів очільника громади, таке рішення створює певні незручності, але забезпечення безпеки – найважливіше.

“Тому ми ухвалили таке рішення. Так, це створює певні незручності для батьків, зрештою, для дітей. Але це важливо для безпеки дітей.

Хотів би наголосити, щоранку працівники правоохоронних органів і представники школи обходять навчальний заклад, перевіряючи на наявність небезпечних предметів.

Була дилема, або переводити дітей на дистанційне навчання, або здійснити певні заходи.

Розумію, що в такій нештатній ситуації ми не можемо гарантувати щось на сто відсотків. Втім, треба було ухвалювати рішення й першочерговою для нас була думка правоохоронних органів й тих людей, які відповідають за безпеку людей”, – зазначив Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.