Івано-Франківську торгово-промислову палату відвідала делегація латвійської ліберальної партії

Економіка, Новини

Представники партії зараз виборюють право представляти Латвію в Європейському Парламенті. Цікаво, що очолює партійний список Kutsiba Par на виборах до Європарламенту випускниця Івано-Франківської Української гімназії №1 Іванна Волочій, яка вже довгий час працює менеджером у Renew Europe political group у European Parliament.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську торгово-промислову палату.

Віцепрезидентка Івано-Франківської ТПП Марія Савка подякувала гостям з Латвії за велику підтримку та допомогу Україні після початку повномасштабного московитського вторгнення та представила економічні, експортні та інвестиційні можливості Івано-Франківщини.

Генеральний Секретар Kutsiba Par Miks Celmins та кандидатка до Європарламенту та член Правління партії Linda Curika розповіли, що їх партія вже зараз докладає зусиль для пришвидшеного вступу України в Євросоюз, економічної, військової та фінансової підтримки України.

Гості розповіли про проблему пов’язаності латвійського бізнесу з російським. У зв’язку з цим латвійський Парламент прийняв рішення про ембарго та припинення економічних контактів з росією. Бізнес Латвії, як один із шляхів розглядає переорієнтацію на Україну.

Як один лише із законопроєктів, який пропонує Kutsiba Par, Linda Curika розповіла про ініціативу конфісковувати автомобілі водіїв, які керують в стані сп’яніння, і передавати такі автомобілі на потреби ЗСУ.

Laima Geikina, представниця мерії Риги висловила захоплення українцями та розповіла, що є багато способів підтримати Україну зараз:

«Ми підтримуємо Україну і своєю поїздкою, і тим, що надали перший номер у виборчому списку українці Іванні Волочій».

Віктор Вінтоняк, член Правління Бізнес-асоціації Івано-Франківська, розповів як про проблеми бізнесу Івано-Франківщини, пов’язані із війною, погіршенням демографічної ситуації, так і про наші потенціал та можливості, зокрема, в галузях креативної індустрії.

Тетяна Попова, власниця компанії «Pravo-biz», презентувала Івано-Франківську жіночу ділову палату, яка виступила співорганізатором зустрічі з гостями з Литви.

Представники місцевого бізнесу: агрокомпанії Еко-бері, будівельної компанії «Благо», «Незкраю» (компанії, що займається ментальним здоров’ям, заснованої фахівцями, які змушені були виїхати з рідних міст: Маріуполя, Авдіївки, Харкова, Мелітополя та Херсонщини).

Калушанка Наталія Захарова, Голова правління у ГС “Прикарпатський промисловий кластер”, розповіла гостям про інвестиційні можливості міста Калуша.

Власник Сім’ї ресторанів «Лейбова Гора» Володимир Швадчак висловив захоплення можливістю Івано-Франківська та України мати «свого» представника в Європарламенті: «Те що партія Kutsiba Par вирішила надати перший номер в своєму передвиборчому партійному списку до Європейського Парламенту Іванні Волочій – справді важливий крок для нас».

Також Володимир Швадчак та Леся Федорук запропонували в Івано-Франківській ТПП відкрити офіс майбутнього депутата Європарламенту.

Натомість Іванна Волочій подякувала Івано-Франківській ТПП та очільниці Івано-Франківська жіноча ділова палата Лесі Федорук за організовану, цікаву і змістовну зустріч, та розповіла про те, що статус України як кандидата в ЄС вже зараз відкриває великі можливості, в тому числі грантову підтримку для адаптації українського бізнесу до законодавства і правил ЄС та безбар’єрного експорту української продукції в Європу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.