ГУР розповіло подробиці збиття А-50: ще п’ять літаків РФ були відкликані

Війна, Новини, Політика

Головне управління розвідки інформує, що літак дальнього радіолокаційного виявлення ВКС РФ А-50У був збитий 23 лютого поблизу міста Приморсько-Ахтарск на Азовському морі, а після цього ще 5 російських літаків були відкликані з бойової роботи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ГУР.

За даними розвідки, останній зліт А50У здійснив 23 лютого о 15:50 з аеродрому “Ахтубінск” та мав виконувати терористичні завдання Росії поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарск ― Зерноґрад.

Різке припинення роботи у вказаному районі радіолокаційного комплексу “Шмєль”, яким обладнано А-50У, зафіксували станції радіотехнічної розвідки ГУР о 18:45.

Вогневе ураження модернізованого ДРЛВ А-50У також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35.

Один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.