“Категорично проти”, — очільник Івано-Франківської громади щодо ініціативи об’єднання університетів

Новини, Суспільство

На позачерговій сесії міської ради обговорили позицію посадовців стосовно ініціативи об’єднання університетів в Івано-Франківську.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника Івано-Франківської громади Руслана Марцінківа.

“Я хочу сказати, що ми категорично проти цієї позиції Міністерства освіти. Пів року тому заступник міністра Михайло Винницький озвучив про те, що потрібно об’єднати три університети в один. Згодом була заява, що з трьох університетів потрібно зробити два.

Та остання ідея – це об’єднати Івано-Франківський національний медичний університет з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника. Основним доказом виступає кількість населення Івано-Франківської громади. Мовляв, у нас 300 тисяч населення, і для цієї цифри достатньо два університети. Для нас ця аргументація смішна.

Тому що в наших навчальних закладах вчаться не тільки жителі Івано-Франківської громади. В університетах навчаються жителі Івано-Франківської області, цілої України та навіть іноземці”, – зауважив Руслан Марцінків.

Як зазначив посадовець, ці два університети, окрім біотехнологій, ні в чому не перетинаються.

“Тому знищити зараз медичний університет, вважаю неправильно, тим паче в час війни.

Навпаки зараз треба вводити у медичний університет нові спеціальності. Це і фізична реабілітація, і психологічна реабілітація, а також багато іншого. Сьогодні набагато більше викликів медичних, ми повинні виховувати нових спеціалістів. Тому ми висловили позицію.

Також проводили голосування в Telegram та Viber. Понад 90% мешканців зазначили, що проти такого об’єднання та вважають таке рішення категорично не прийнятним.

Ми врахували також цю позицію – й сесія проголосувала за звернення до Міносвіти та всіх депутатів Верховної Ради, аби не допустити таке об’єднання, зокрема, в Івано-Франківську. Відстоюватимемо цю позицію. На нашу думку, потрібно зберегти ці унікальні університети”, – наголосив Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.