Заборона імпорту з Росії знизила б напругу європейських виробників – посол

Економіка, Політика

Україна порушує питання про накладення заборони на продаж російської сільськогосподарської продукції на території Європейського Союзу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на посола України в Євросоюзі Всеволода Ченцова під час розмови з українськими ЗМІ у Брюсселі.

“У контексті останніх подій ми поставили це питання ще гостріше, що це неприйнятно, коли польські фермери борються з українським продуктом в той час, коли нехай не Польща, але ЄС загалом імпортує значні кількості російської продукції”.

За словами посла України в ЄС, у цьому питанні Київ має підтримку на рівні держав-членів.

“Я зараз не буду вдаватися в деталі, але, звичайно, це може бути дуже важливим елементом врегулювання проблеми. “Якщо закриється російський експорт, відповідно, моментально буде знижене напруження, навантаження на виробників тут в ЄС”, – сказав Ченцов.

У Латвії підняли питання про заборону імпорту зерна з Російської Федерації до ЄС та можливість провозити його лише транзитом для експорту в треті країни.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.