В Івано-Франківську відбудеться благодійний аукціон на підтримку ЗСУ

Відео-новини, Новини

Цього тижня відбудеться благодійний аукціон для збору коштів для підтримки 10-ї окремо гірсько-штурмової бригади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук в програмі “Про головне в деталях”.

“Потреб у військових є дуже багато. Ми не обмежуємося тільки обласним бюджетом. Працюємо з територіальними громадами, намагаємося їм рекомендувати, щоб першочергово вони спрямовували кошти на потреби ЗСУ.

Сьогодні в усіх має бути одне єдине розуміння – перемогти, а решту все після нашої перемоги”, – каже Світлана Онищук.

Посадовиця зазначає, що також на території області проводять аукціони. І додає: це – добре підсилення на ті потреби, які постійно виникають.

“Останній третій аукціон ми проводили в Галичі до приурочення 1125-річчя з першої писемної згадки про Галич. Відповідно разом ми зібрали два мільйони гривень. Ці кошти витратили на потреби охорону нашого неба. Тому що територіальні громади закуповували автомобілі.

Також з цих коштів закуповували автомобілі ті, які були потрібні. З обласного бюджету ми практично 25 мільйонів гривень спрямували на закупівлю необхідних тактичних речей для укомплектування цих автомобілів пікапів. Тобто створення вогневих точок, які сьогодні захищають наше небо. Це є дуже потрібна річ”, – коментує Онищук.

Як зауважила Онищук, аукціон, на якому збиратимуть кошти, пройде цього тижня. Цей аукціон на підтримку 10-ї гірсько-штурмової бригади.

“Дякую всім, хто долучається. Людей з добрими серцями є багато. Вони пропонують лоти, звертаються самі. Підприємці беруть участь, об’єднуються навколо благодійної мети. Це також є добра підмога й підсилення для військових.

Після проведення сесії були передані 39 дронів камікадзе для 102 бригади нашої територіальної оборони. Розуміємо, що це одноразові дрони. Їх потреба є надзвичайно велика, але вони рятують життя.

Хочу зазначити, що ми підсилюємо й далі нашу протиповітряну оборону, яка захищає Прикарпаття від ворожих атак. Також у п’ятницю (16 лютого – ред.) ми передали зенітні прожектори та портативні джерела  живлення.

Також для військових передали великогабаритний принтер призначений для великоформатного другу, зокрема, в польових умовах. Ми детально опрацьовуємо всі складові, потреби з відповідними представниками бригад і закуповуємо по тих характеристиках, про які нам говорять хлопці.

Якщо підсумувати, то в п’ятницю (16 лютого – ред.) з обласного бюджету в рамках цільової програми “Підтримки військових формувань” ми передали на загальну суму мільйон 370 тисяч гривень.

Ми на цьому зупинятися не будемо. Ми організовуватимемо й надалі аукціони для того, щоб мати можливість закуповувати все необхідне”, – резюмує Світлана Онищук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.