Ще понад 30 будинків в Івано-Франківську повністю відключили від централізованого опалення, щоб перейти на індивідуальне

Економіка, Новини, Суспільство

З 2021 по 2023 роки відбулося 25 засідань комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) центрального опалення та постачання гарячої води.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на брифинг заступника міського голови Руслана Гайду.

Відтак, надали дозволи для відключення 113 житловим будинкам, з яких 84 – від Індустріальної, 34. Також ще 242 квартири та 61 нежитлове приміщення.

“178 нежитлових приміщень за рішенням міської ради так само відключили від централізованого опалення.

Рішення міської ради має комплексний підхід, продовжує реалізацію заходів І черги відключення, який не завершено, будівництво модульних котелень”, – розповідає Гайда.

До слова, також рішенням міської ради надали дозволи на відключення від центрального опалення:

  • 32 ж/б (1 282 квартири) – відключення цілим будинком;
  • 5 ж/б (37 квартир), в яких понад 50% квартир вже відключені – поквартирні дозволи.

“Розробили інформаційний буклет. З ним ми підемо до мешканців і розкажемо всю програму, як поетапно перейти на індивідуальне опалення. А вони собі вже оберуть, на який вид опалення перейдуть: або на газове, або на електричне. Ця робота непроста, ми розуміємо, що не у всіх людей є кошти, адже в країні продовжує тривати війна”, – додає заступник міського голови.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.