Пошкодили дахи та господарські будівлі: наслідки падіння уламків російської ракети на Франківщині (відео+фото)

Відео-новини, Війна, Суспільство

15 лютого 2024 року бійці протиповітряної оборони збили російську ракету на Івано-Франківщині. Її уламки пошкодили будівлі у двох селах Івано-Франківського району. Травмованих чи загиблих немає.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на матеріал Суспільного.

Що кажуть власники будинків, у які потрапили уламки російської ракети.

Житель одного із сіл Івано-Франківського району Іван Джогола розповідає: приблизно о 7:00 почув звуки вибуху. Чоловік каже: уламки ракети пошкодили дах його будинку. В той момент у помешканні він перебував з дружиною та дочкою.

Уламки російської ракети влучили в дах будинку Івана Джоголи. Фото: Суспільне Франківськ

“Рване так, ніби вибух. А то і впало на дім. Такий удар був, що хата аж затряслася. Я вибіг на вулицю, дивлюся — уламки по всьому подвір’ї, аж димиться. Спочатку забіг на стрих, бо там — найбільша вирва. А там у мене — сіно. Відкинув, бо думав, що ще загориться. Шок був”, — розповідає Іван Джогола.

Уламки російської ракети впали на будинок у селі Івано-Франківського району. 15 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Франківськ
Влучили уламки російської ракети й у дах будинку сусіда Івана — Сергія Ющенка.

Уламки російської ракети влучили в дах будинку Сергія Ющенка. Фото: Суспільне Франківськ

“У той момент, коли пішов чистити зуби, прозвучав гуркіт і потім вибух. Настільки був сильний вибух, що я у прямому сенсі відкинувся просто до пральної машинки. Потім, може, через 10 хвилин, я прочитав, що вже відбій по всій Україні. Я вийшов на подвір’я, на землі було встелено все уламками, землею. Пошкодило дах, вікна вціліли”, — говорить Сергій Ющенко.

Вирва від російської ракети. Івано-Франківщина,15 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Франківськ

За словами старости села Степана Вербовського, уламки впали на дахи у будівлях трьох дворів, завдали незначної шкоди.

“Я думаю, що це — невеликі гроші. Були представники міської ради. Це питання вирішують і збитки мешканцям будинків, які потерпіли, найближчим часом відшкодують коштом громади. Люди допомоги, як такої, не потребували, але була лікарка-психологиня, провела з ними бесіду”, — говорить Степан Вербовський.

Уламки російської ракети знищили дах господарської будівлі. Івано-Франківщина, 15 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Франківськ

15 лютого уламок російської ракети також упав на господарську будівлю у селі сусідньої громади в Івано-Франківському районі. Там зайнявся дах та грубі корми на площі 10 метрів квадратних. Рятувальники ліквідували займання.

Уламки російської ракети впали на господарську будівлю у селі Івано-Франківського району. 15 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Франківськ

Як розповів Суспільному перший заступник голови громади Микола Шинкар, гроші господарям будівлі відшкодують, збитки наразі підраховують.

“Сконтактували з власниками, сусідами, визначили, що потрібно. Зараз у нас триває засідання комісії. Завтра проведемо засідання виконкому і буквально за день-два гроші на відшкодування збитків з бюджету будуть спрямовані”, — розповідає Микола Шинкар.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.