Вікторія Дротянко рекомендує ліцеям перейти на дистанційну роботу

ДІТИ, Новини, Суспільство

Наразі – це единий спосіб забезпечити освітній процес.

У зв’язку із цим, Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради було прийняте рішення переведення на дистанційну форму навчення, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Для того, аби процес навчання був нерозривним і повідомлення про замінування не зустрічали учнів та вчителів  у дверях класів – рекомендую закладам перейти на дистанційну роботу. Принаймні до того часу, поки спільно з правоохоронцями, буде знайдено вихід з ситуації, що склалася», – про це розповіла на власній сторінці у соцмережі очільниця Департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко.

Вона визнає, що дистанційне навчання — це не те саме, що присутність у класах. Але наголошує, що наразі це єдиний спосіб забезпечити освітній процес.

Водночас Дротянко додає, що Департамент освіти буде стежити, щоб навчання було якісним.

«Чому здавалося б такі прості рекомендації – змінити телефони/електронки не працюють. На це є мінімум дві причини – перша – електронки чи телефони, навіть замінені все одно перебуватимуть у вільному доступі, бо це контакти школи. Інша ж причина – ці повідомлення приходять не лише у заклади, а й у департамент та правоохоронцям. Відповідно реагувати на них все одно доведеться», – каже головна освітянка міста.

Вікторія Дротянко каже, що отримує закиди, «що всі ж знають, що замінувань немає».

«Нагадаю, у країні війна. І ніколи невідомо, коли повідомлення про замінування буде правдивим. Про таке страшно й думати, а ще страшніше уявляти наслідки. Тому безпека перш за все. Вчилися в часи ковіду дистанційно, впевнена й тут зможемо», – додає чиновниця.

До слова, міська рада звернулася до ВЦА, правоохоронців,  та перебуває на постійному зв’язку з ними, щоб вирішити проблемне питання якомога швидше.

«Прошу всіх ставитися до цього з розумінням і пам’ятати, що в країні війна, а ворог у нас підступний!», – додала Вікторія Дротянко.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.