Помер Дмитро Малкович з Прикарпаття – патріот і волонтер, учасник Революції Гідності (фото)

Новини, Суспільство

10 лютого помер учасник Революції Гідності, волонтер з села Пістинь, що на Косіщині, Дмитро Малкович. Він отримав гранатове поранення під час протистояння з “Беркутом”, через що згодом втратив обидві ноги, та попри це продовжував допомагати українській армію.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на допис голови ГО “Нескорені серця України” Ольги Гарасим’юк, “Галку“.

У збройних сутичках на вулиці Грушевського вибух гранати посік йому ноги, йдеться у фейсбук спільноті “Косів імена“. Поранення дало ускладнення, спричинило гангрену. Пройшов тривале лікування, але 2015 року ногу довелось ампутувати.

Не маючи змоги особисто захищати Україну на її східному кордоні, самовіддано зайнявся волонтерством, допомагає українським воїнам.
Під час АТО він зібрав команду однодумців, з якими виготовляв і постачав на фронт свинні консерви.
Одночасно команда волонтерів проводить серед жителів, у школах і трудових колективах району збір коштів. За доброчинні пожертви купляли автомобілі, генератори, будівельні матеріали та інструменти.
Загалом Дмитро організував з цією командою 19 виїздів, з яких не зміг поїхати тільки двічі – через хворобу.
На початку 2021 року Дмитрові ампутували другу ногу, тож наступну поїздку на фронт вій здійснив на інвалідному візку. Вони тоді завантажили чотири мікроавтобуси й один легковик, зібрали майже сім тонн вантажу: продукти, великодні смаколики, господарські товари, дитячі малюнки та багато іншого. Відвідали 18 бойових точок уздовж усієї лінії розмежування, від Щастя до околиць Маріуполя.
“Я був на Майдані від першого до останнього дня, – розповідає Дмитро. – Отримав поранення під час бою на Грушевського. Втратив ногу у вересні 2014-го, а вже під Новий Рік поїхав до наших бійців у зону проведення АТО. Не міг воювати, то допомагав, чим міг. З того часу 22 рази їздив волонтером на передову, передостанній раз повернулися 15 лютого, недавно ось – знову їздили”, – розповів Дмитро Малкович журналістам газети “Голос України“.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.